Uvek uz dete

 

 
Omiljeno!
Dopada mi se ova stranica! Odaberite željenu akciju na stranici: Sačuvajte nas! (Bookmark)   Pošaljite Email prijatelju ... Salje mail ... Morate uneti validnu Email adresu! Šalji Hvala Vam! Vaš Email je uspešno poslat.  
Pomoć
Pomoć pri korišćenju sajta Informacije o funkcionalnostima Chicco sajta.
 
Omiljeno Sačuvajte stranice i dodajte ih u favorite, pošaljite ih prijatelju ili ih podelite na socijalnim mrežama.
 
Kursor Izaberite godište deteta i pronađite odgovarajući sadržaj koji je Chicco osmislio za njega.
O Chicco-u > Ovog meseca pricamo o...

Ovog meseca pricamo o...kamagra

kamagra redirect

reglan

reglan

suprax

suprax vortexti.net

melatonin and weed before bed

melatonin and weed combination

chance of pregnancy calculator

pregnancy due date conception calculator

cialis generico 10 mg prezzo

tadalafil generico costo nivot.org

naloxone vs naltrexone

compare naloxone and naltrexone

ciproxin

ciproxin

naltrexone hydrochloride

naltrexone implant bvandam.com

koupit cialis v praze

cialis 20mg recenze link

amitriptyline alcohol consumption

amitriptyline with alcohol click

Vreme je za školu

 


Obdanište je uobicajeno prvo iskustvo deteta u odvajanju od porodicne sredine. Ovo predstavlja važnu priliku za dete da poraste i razvije se. Zapravo, ovo iskustvo utire put za dete da stice svoju nezavisnost sa veceg broja tacki gledišta: gradenje novih veza van porodice i deljenje igara i osecanja su samo neki od aspekata sa kojima se mališan mora suociti.
Ocito je da je postepeno navikavanje deteta na novonastalu situaciju veoma bitno; izbegnite iznenadna odvajanja, koja mogu ugroziti odnos izmedu deteta i škole.
Dobra je ideja navikavati mališana na odvajanje od roditelja nekoliko meseci pre polaska u obdanište. Ostavljati ga na nekoliko sati a zatim i nekoliko podoneva sa babom i dedom ili bebisiterkom je odlican nacin da se ono navikne na situaciju. Važno je ostaviti dete sa osobom koju ono poznaje i kojoj veruje. Pokušajte da, tokom prvih faza odvojenosti, ne prenosite na dete svoju uznemirenost, koja može nastati iz osecanja krivice zbog napuštanja deteta.
Vecina javnih i privatnih obdaništa pružaju inicijalni period u kome mama, tata ili druge osobe koje su bitne za dete, ucestvuju u postepenom prelasku deteta u novu sredinu. Prvi dan se uobicajeno sastoji od dovodenja deteta na dva, tri sata u obdanište i ostajanje sa njim dobar deo vremena. Kasnije ce roditelji postepeno smanjiti vreme provedeno tamo i, na kraju, ce ostaviti dete samo.
Cak je i starijoj deci, koja vec pohadaju obdanište i pripremnu nastavu, potrebno privikavanje na školu posle letnjih raspusta. Sa prakticne tacke gledišta, dobra je ideja poceti sa slanjem deteta u krevet malo ranije, nekoliko dana pre pocetka škole, da bi se postarali da dete ima deset sati dobrog sna.
Roditelji, takode, treba da pocnu da pripremaju dete tako što ce mu pricati price u cilju odbacivanja strahova koje ono možda ima i u cilju budenja njegove radoznalosti i entuzijazma.
Za decu koja polaze u osnovnu školu, ohrabrivanje je narocito dobra ideja, sa obzirom na cinjenicu da ce imati šansu da upoznaju nove prijatelje i nauce mnoštvo novih stvari. Najbolje je izbegavati fraze, kao što je ona ‘'sada si veliki decak'', koje mogu uplašiti dete, i nagnati dag a svoje odrastanje poveže sa odvojenošcu i posledicnim gubitkom zaštite od strane porodice.

Dete ce morati da se suocava sa izazovima i porazima svakog dana, tokom cele godine. Roditelji treba da pokažu interesovanje za ono što se dogada u školi, probleme i teškoce koje dete možda ima. Medutim, glavni cilj nije dobro obavljen zadatak ili savršeno dete, vec harmonican razvoj deteta.

Korisne informacije

Misija

Novosti iz Chicco radnji

Chicco katalog

Pronađite Chicco radnje