Uvek uz dete

 

 
Omiljeno!
Dopada mi se ova stranica! Odaberite željenu akciju na stranici: Sačuvajte nas! (Bookmark)   Pošaljite Email prijatelju ... Salje mail ... Morate uneti validnu Email adresu! Šalji Hvala Vam! Vaš Email je uspešno poslat.  
Pomoć
Pomoć pri korišćenju sajta Informacije o funkcionalnostima Chicco sajta.
 
Omiljeno Sačuvajte stranice i dodajte ih u favorite, pošaljite ih prijatelju ili ih podelite na socijalnim mrežama.
 
Kursor Izaberite godište deteta i pronađite odgovarajući sadržaj koji je Chicco osmislio za njega.
O Chicco-u > Ovog meseca pricamo o...

Ovog meseca pricamo o...betadine

betadine link

nizoral

nizoral inovina.com

perindopril

perindopril savoieretrogames.fr

mirtazapine 15mg tablets

buy mirtazapine

buy mirtazapine uk

buy mirtazapine uk read

citalopram hydrobromide and alcohol

citalopram alcohol interactions blog.ladymaggie.com

naloxone or naltrexone

naltrexone and naloxone

otc albuterol substitute

albuterol otc usa online

sertraline and alcohol death

sertraline and alcohol abuse

naltrexone implant reviews

naltrexone user reviews open

fluoxetine alcohol withdrawal

fluoxetine and alcohol nhs blog.thekid.me.uk

Ovog meseca hajde da pricamo o...


Spremni na navikavanje na nošu?


Prelazak sa pelena na nošu je osnovni korak u razvoju dece i u postizanju njihove nezavisnosti. Kao i svaki važan korak u razvoju deteta, ovaj period prelaska je veoma delikatan i mora mu se prici pomaganjem mališanu da prode ovaj period mirno, a ne da se on pretvori u košmar.
Sa psihološke tacke gledišta, dete pocinje da kontroliše mišice sfinktera tek posle 18 do 24 meseci starosti i postiže potpunu kontrolu danju i nocu sa 4 godine starosti. Mora se naglasiti da ne postoje jasno odredena pravila; svako dete je drugacije i sa novim iskustvima se nosi na svoj poseban nacin.

 

Zbog toga, jedino pravilo koje treba imati na umu je da noša treba da bude prezentovana bez stresa, poštujuci psihologiju i pravac svakog pojedinacnog deteta.

 

Postoje odredeni jednostavni znaci koji vam mogu pomoci da uvidite da li je vaše dete spremno za nošu:

 

- Prepoznaje i u mogucnosti je da izrazi da oseca nagon za uriniranjem ili pražnjenjem creva (cak i samim dodirivanjem pelene)

- Cini se da pokazuje interesovanje za kupatilo ili nošu;

- U stanju je da prati uputstva;

- U stanju je da sama skine pantalone i gacice.

 

 

Kada je dete jednom spremno da se suoci sa promenom, treba da odredite najbolji period za pocetak prelaska sa pelene na nošu. Leto je možda najbolje vreme, najviše zbog toga što je dete manje odeveno i ima slobodu pokreta, a roditelji ce imati manje stvari za pranje u slucaju nezgoda.

Na pocetku je važno objasniti mališanu da mama i tata takode koriste veliku nošu. Tada cete morati da izaberete nošu, po mogucstvu neku simpaticnog oblika i raznobojnu, koja ce privuci detetovu pažnju i pomoci mu da je prihvati kao nešto svoje.

Ostavljanje noše na mestu na kom je lako dostupna detetu, može biti od pomoci, jer ce mu to omoguciti da se igra i upozna sa novom stvarcicom. Za pocetak, dete može sedeti na noši nekoliko minuta, ne radeci ništa. Treba da nagradite dete kada upotrebi nošu i dag a od pocetka ucite važnosti brisanja i pranja ruku kada završi.

U slucaju manjih nezgoda (koje su potpuno normalne) ne vicite na dete vec ga tešite i ohrabrite ga za sledeci put, bez stvaranja nervoze. Dobra je ideja uvek imati uz sebe rezervnu odecu i par gacica.

 

Korisne informacije

Misija

Novosti iz Chicco radnji

Chicco katalog

Pronađite Chicco radnje